Lombardy

With a cultivated area of around 27,000 hectares, the Lombardy plays a considerable role in the Italian wine production. Although the region is famous for industry, the wine regions Valtellina, Oltrepò and Franciacorta are sounding names in the Italian wine world.

DOCG wines from Lombardy
Franciacorta*, Oltrepò Pavese Metodo Classico**, Scanzo o Moscato di Scanzo, Sforzato di Valtellina oder Sfursat di Valtellina, Valtellina Superiore***

DOC wines from Lombardy
Bonarda dell'Oltrepò Pavese, Botticino, Buttafuoco dell'Oltrepò Pavese oder Buttafuoco, Capriano del Colle, Casteggio, Cellatica, Curtefranca, Garda, Garda Colli Mantovani, Lambrusco Mantovano, Lugana, Oltrepò Pavese, Pinot Grigio dell'Oltrepò Pavese, Pinot Nero dell'Oltrepò Pavese, Riviera del Garda Bresciano oder Garda Bresciano, San Colombano al Lambro oder San Colombano,Sangue di Giuda dell'Oltrepò Pavese oder Sangue di Giuda, San Martino della Battaglia, Terre del Colleoni oder Colleoni, Valcalepio,Valtellina Rosso oder Rosso di Valtellina, Valtènesi

IGT wines from Lombardy
Alto Mincio, Benaco Bresciano, Bergamasca, Collina del Milanese, Montenetto di Brescia, Provincia di Mantova oder Mantova, Provincia di Pavia oder Pavia, Quistello, Ronchi di Brescia, Ronchi Varesini, Sabbioneta, Sebino, Terrazze Retiche di Sondrio, Valcamonica

*Franciacorta only for sparkling wines
**Oltrepo Pavese only for a sparkling wine in "metodo classico" and white pressed from Pinot Noir (min. 70%) and Chardonnay
***The Valtellina Superiore DOCG may only carry this designation when it is made from the grape Chiavennasca (Nebbiolo) from areas of Sassella, Grumello, Inferno, Maroggia or Valgella.

 

 

 

 

 

 

back to overview
Copyright © 2014 EXPORT UNION ITALIA SRL
by Kreatif